ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΤΑΒΈΡΝΑ  ΣΤΡΑΒΟΔΟΞΑΡΙ

 Στο Κουτσουρά

ΤΗΛ. 2843041392 -2843041242- 6979022635


Η παραλία ή οι παραλίες του Κουτσουρά βρίσκονται σε απόσταση 55 χιλιόμετρα από τον Άγιο Νικόλαο, 35 χιλιόμετρα από τη Σητεία στο δρόμο προς την Ιεράπετρα και 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Ιεράπετρας, μπροστά από το ομώνυμο χωριό, με περίπου 800 μόνιμους κατοίκους.

 


Όλες οι παραλίες είναι σχετικά μικρές, κυρίως βοτσαλωτές και καλά προστατευμένες από τους βόρειους ανέμους και είναι γενικά λιγότερο ελκυστικές από αυτές του Μακρύ Γιαλου, 2-5 χλμ ανατολικά. Ο επισκέπτης είναι ενθουσιασμένος με τα μοναδικά σκούρα γκρίζα βότσαλα, τα τυρκουάζ νερά και τα σκιερά πεύκα. Η κεντρική παραλία του Κουτσουρά είναι μια σχετικά μεγάλη παραλία κοντά στο δρόμο από την Ιεράπετρα στη Σητεία και έχει βραβευτεί με μια Ευρωπαϊκή Γαλάζια Σημαία. 

Είναι μια πολύ καλή επιλογή για διαμονή, καθώς προσφέρει ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια καθώς και φαγητό – καφέ στις ψαροταβέρνες του οικισμού. Θα βρείτε επίσης εγκαταστάσεις για κολύμπι και ηλιοθεραπεία (ξαπλώστρες, ομπρέλες), καθώς και κάποιες δραστηριότητες θαλάσσιων σπορ. Αν νιώσετε την επιθυμία να περιπλανηθείτε, υπάρχουν αρκετές παραλίες σε κοντινή απόσταση, κυρίως αυτές του Μακρύ Γιαλού στα ανατολικά.

 

Αν θέλετε να συνδυάσετε το κολύμπι με τα αξιοθέατα, πάρτε το αυτοκίνητό σας και ανεβείτε στο ορεινό χωριό Ορεινό, που βρίσκεται στην ανατολική πλαγιά του βουνού Θρυπτή, σε απόσταση περίπου 14,5 χιλιομέτρων και απολαύσετε έναν καφέ, ένα αναψυκτικό ή πολύ καλύτερα μια τσικουδιά, κάτω από τη σκιά των καρυδιών και των πλάτανων, ακούγοντας τα πουλιά και ατενίζοντας τη συναρπαστική θέα.